Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snön vräker ner i Göteborg.  Bild: Langhjelm
Snön vräker ner i Göteborg. Bild: Langhjelm

SMHI klass-1 varnar för snöfall

Våren har kommit till Göteborg och vårblommorna blommar redan, men när göteborgarna vaknar på tisdag morgon kommer de med stor sannolikhet vakna upp till ett ymnigt snöande. Vädret kan ge trafikproblem.

Trots att det är vår i Göteborg rent meteorologiskt, så kommer det nu ett bakslag i vädret. Natten mot tisdagen kommer det att regna en del, något som kommer att övergå i snöfall. Detta har gjort att SMHI klass-1 varnar i Västra Götaland, Bohuslän och Göteborg.

LÄS MER: Krokus, snödroppar och huggormar tror att våren är här

– Det kommer att snöa ymnigt under tisdag morgon och under förmiddagen, hur mycket som lägger sig är oklart. Men inåt landet kan det komma fem centimeter, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Charlotta Eriksson meteorolog på SMHI. Bild: SMHI
Charlotta Eriksson meteorolog på SMHI. Bild: SMHI

På tisdag eftermiddag kommer snön övergå i regn igen, vilket kan ge snömoddiga vägar, då kan det ge trafikproblem. Under natten mellan tisdag och onsdag, kan det frysa på, på blöta vägar, då finns det risk för halka.

Men snöandet är inte över i regionen, för det kan även komma någon snöby även under onsdagen, men inte lika mycket som under tisdagen.

På torsdagen blir det kyligare, och det kan bli flera minusgrader nattetid och runt nollan eller någon minusgrad under dagen. Sen framåt helgen kan det komma mer snö igen, men hur mycket är osäkert. Det blir också mildare igen.

LÄS MER: Nu är det vår i Göteborg – vintern hoppade över stan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.