Skulle upp tidigt för att jobba – mötte inbrottstjuv inne i villan

När en familjefar i Utby gick upp tidigt för att gå till jobbet möttes han av en inbrottstjuv. Samtidigt låg resten av familjen och sov på en annan våning. Tjuven agerade hotfullt mot mannen innan han flydde från villan.

ANNONS
|

När en man gick upp för att åka till jobbet vid klockan fyra på tisdagsmorgonen märkte han att en främmande man i 20-årsåldern var inne i villan i Utby.

– Han hade gått in i huset och var i färd med att försöka stjäla saker. Men på grund av att mannen skulle upp till jobbet så blev det ingen stöld av det, men det blev verbala hot när han konfronterades, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Mannen ska ha blivit hotfull när han blev påkommen. Enligt polisen hade han antagligen tagit sig in genom en olåst altandörr. Resten av familjen befann sig på en annan våning.

ANNONS

– Frun som var på den andra våningen kunde ringa polisen. När vi kom fram hade han precis lämnat huset, säger Peter Adlersson.

Han valde ändå att lämna huset. Ingen skadades och mannen, som nu är misstänkt för försök till inbrott och olaga hot, kunde kort därefter gripas av polisen i närheten av villan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS