Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skolor i Los Angeles kommer att börja kräva vaccinationer

På torsdagen röstade utbildningsnämnden i Los Angeles ja till att alla elever från 12 år och uppåt måste vaccineras. Detta för att öka säkerheten i skolorna, rapporterar ABC News.

På torsdagen lokal tid röstade utbildningsnämnden i Los Angeles enhälligt om att alla elever från 12 år och uppåt måste vaccineras för att kunna öka säkerheten i skolorna. Skoldistriktet blir det hittills största i USA som kräver den typen av vaccinationer, rapporterar ABC News.

Den nya åtgärden innebär att alla ska ha fått sin första dos senast den tionde januari i nästa år, såvida det inte finns några hinder, till exempel av medicinska eller religiösa skäl.

LÄS MER: Bidens vaccinkrav får kritik

Megan K. Reilly, tillfällig chef, sade i ett uttalande att vaccinationskraven är ett sätt att säkerställa att Los Angeles skolor kan hållas öppna framöver. I förra året hade nämligen distriktet ett av landets mest utökade skolstängningar.

Enligt The New York Times är det många föräldrar som är fortsatt tveksamma över om de ska vaccinera sina barn. Inom distriktets gränser är det hittills cirka 58 procent som har fått sin första dos i åldrarna 12 till 18 år, enligt Los Angeles County Department of Public Health.

Beslutet omfattar totalt cirka 600 000 elever.

LÄS MER: Kriserna förföljer pressad Biden

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.