Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skatteverket har varnat för en ny våg av bluffmejl. Bild: Johan Nilsson/TT
Skatteverket har varnat för en ny våg av bluffmejl. Bild: Johan Nilsson/TT

Skatteverket varnar för bluffmejl

I dagarna gick Skatteverket ut med en varning för att bluffmejl som sägs vara från myndigheten har börjat cirkulera. ”Lämna aldrig ifrån dig kontouppgifter eller inloggningsuppgifter” uppmanar Skatteverket.

Det var i onsdags som myndigheten gick ut med varningen för bluffmejl på sin Facebooksida. Flera personer kommenterade att de fått de aktuella mejlen.

”Vi efterfrågar aldrig dina kontouppgifter över mejl, telefon eller sms. Det gör vi endast via våra e-tjänster där du loggar in med e-legitimation. Lämna därför aldrig ifrån dig kontouppgifter eller inloggningsuppgifter.” skriver Skatteverket i sin varning.

LÄS MER: 90-åring bestulen på sina smycken

LÄS MER: Därför ska du svara när det ringer från dolt nummer

Öppna inga bilagor

På Skatteverkets hemsida finns en guide för att känna igen ett mejl från en bedragare. De innehåller ofta ett meddelande om att man har återbäring att hämta ut, samt en länk via vilken man ska fylla i person- eller bankuppgifter.

Om man har fått ett bluffmejl eller ett sms ska man inte klicka på några länkar, svara eller öppna några bilagor, skriver Skatteverket.

Falska mejl, sms och samtal där bedragare utger sig för att vara från Skatteverket börjar ofta poppa upp när det är dags för skatteåterbäring eller deklaration.

LÄS MER: Husdoktorn fick jobb på Sahlgrenska utan att visa legitimation

LÄS MER: GP avslöjar: Kyrkan skänktes bort – med förfalskat gåvobrev

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.