Ola Serneke tar nu helt kontrollen över nya stadsdelens utveckling och kung över Karlastaden.
Ola Serneke tar nu helt kontrollen över nya stadsdelens utveckling och kung över Karlastaden. Bild: Björn Larsson Rosvall, Tomorrow AB

Serneke blir herre på täppan i Karlastaden

Serneke gör storaffär och köper nu alla aktier i Karlastaden Holding AB för hundratals miljoner kronor och får total kontroll över den nya stadsdelen.

ANNONS
|

Bläcket hade knappt hunnit att torka efter förra fredagens storaffär när Serneke sålde "drömområdet" Säve flygfält till fastighetsbolaget Castellum för 1,1 miljard kronor.

Läs mer: Serneke säljer Säve flygplats för miljardbelopp

I dag blev det klart vad han skulle göra med pengarna.

Serneke Group köper samtliga NREP:s aktier i Karlastaden Holding AB för 600 miljoner kronor, vilket innebär att Serneke blir ensam "herre på täppan" framöver.

– Tillsammans med NREP har vi lagt grunden för ett område som tillåter Göteborg att växa, men då projektet kommit in i en ny fas där byggnation tar vid planering, har Serneke fått möjlighet att förvärva NREP:s andel i projektet. Det möjliggör för Serneke att fortsätta att kontrollera och driva projektet framåt och ansvara för färdigställandet, skriver Ola Serneke, vd för Serneke Group, i en kommentar.

ANNONS

80 procent av lägenheterna sålda

Genom förvärvet kontrollerar nu Serneke sammanlagt 240 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, bostäder och handel i vad som blir en ny blandstad i Göteborg, där Nordens högsta hus, Karlatornet, är den givna juvelen i kronan.

Läs mer: Dyraste lägenheten i Karlatornet såld

Läs också: Så ska Karlatornet hållas uppe

Av Karlatornets 594 planerade lägenheter är i dag 477 redan sålda, det vill säga 80 procent.

I Karlatornet kommer också Petter Stordalen att bygga ett nytt Choice Hotel.

Det var 2016 som Serneke och NREP bildade Karlastaden Holdning AB för att planera, bygga och utveckla den nya stadsdelen Karlastaden på Hisingen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS