Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Segelflygplan har kraschlandat i Falköping

Ett segelflygplan ska ha skadats efter en hård landning på Falköpings flygplats, det enligt räddningstjänsten.

Vid halv två fick räddningstjänsten in ett larm om en flyghändelse som ska ha inträffat vid Falköpings flygplats. Enligt räddningstjänsten är det ett segelflygplan som ska ha landat hårt.

– Jag har ingen klar bild över vad det är som har hänt än, säger, Ola Jakobsson, stadsbrandmästare hos i Falköping. Men på något har piloten missbedömt landningsbanan och gått ner i backen ganska ordentligt, säger han.

Enligt polisen är det förbipasserande personer som har larmat räddningstjänsten.

– De ska ha sett planet störtdyka, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman som har fått uppgifterna från flygräddningen.

Förts med ambulanshelikopter till sjukhus

Både räddningstjänst, polis och ambulans ska befinna sig på platsen, men ännu finns ingen information om skadeläget på pilot som ska vara den enda som befann sig på planet. En ambulanshelikopter ska också ha anlänt till platsen, i vilken piloten kommer att få åka iväg med till sjukhus,

– Han ska vara vaken och talbar, men ska ha skadat sina fötter och kommer att få föras med ambulanshelikopter till sjukhus. I nuläget vet vi inte om han har andra skador, säger Peter Adlersson.

Enligt räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen rör det sig om en äldre man i ett äldre segelflygplan.

– Han är allvarligt skadat och har frakturer i benen, säger Anders Lännholm, räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen. Ambulanshelikopter för honom till sjukhuset i detta nu. Det rör sig om ett totalhaveri.

Mannen har blivit förd till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.