Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:  Arash Chark. 

Saluhallens tak läcker - flera butiker stängda

Under måndagen öppnade sig himlen över Göteborg. I Saluhallen på Kungsportsplatsen läckte taket in - vilket tvingade sju butiker att stänga. – Vi arbetar under dagen för att öppna så många butiker igen som möjligt, säger Arash Chark, ordförande i Saluhallsföreningen.

 

 

Under en period på tre veckor har Saluhallens tak renoverats. Plåten har målats och blivit utbytt på platser där det behövts, och delar av glaspartierna har lagts om. 

– Underhållsarbetet har helt enkelt gjort taket mer känsligt för nederbörd, och under natten har det letat sig in stora mängder vattenmassor i byggnaden, säger fastighetschefen Johan Carlsson på fastighetsägarna Higab. 

Det är den del av Saluhallen som vetter mot Sjuans Ölhall som är hårdast drabbad. 

– Flera butiker har fått fuktskador på insidan, det är ett tufft klimat i Göteborg och tyvärr har det slagit extra hårt den här gången, säger Johan Carlsson. 

Fredrik Knudsen arbetar i en av de butiker, Albert Andersson, som tvingats stänga på grund av vattenmassorna. 

– Vi har stängt idag, men öppnar förhoppningsvis imorgon igen. Det finns kvar vattenmassor i taket ovanför butiken som vi måste ta hand om. Jag var med när Saluhallen brann 1986 efter jul, då var det lite värre läge än idag. Är en massa människor här och hjälper med att suga upp vattnet, säger han. 

Efter ytterligare arbete under dagen kunde till sist tre av sju butiker öppna sin verksamhet igen. I övrigt håller Saluhallen sin verksamhet öppen. 

– Min målbild är att de övriga fyra butikerna ska kunna öppna igen under morgondagen, jag är i kontinuerlig kontakt med Higab, säger Arash Chark. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.