Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Elaine Eksvärd: Säg ”förlåt” i stället för ”utredning” ännu en gång

Förlåt, röt min klasskompis till mig på lärarens uppmaning. Inte den sortens förlåt som kommer från hjärtat utan den som kommer uppifrån och obligatoriskt. Det var 1991, vi var barn. Nu är det 2017 och vi är vuxna.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Många är pudlarna som far och flyger under denna metoo-revolution vars kraft inte sinar, tvärtom. Lika imponerad som jag är av de kvinnor och barn som vågar bryta tystnaden, lika förbryllad är jag över de försök till ”förlåt” som chefer, ledningar och förövare dränker i alldeles för många dåliga ursäkter. Vad är det med folk egentligen? Varför kan de inte bara låta ordet stå där själv, och skina omgiven av tystnaden så vi bara hör det som så många behöver höra: ”förlåt”. Det hade varit vackert, men just nu är det inte så vackert, alls.

Retoriken från de vd:ar som snabbt som tusan försöker vända blad är värd en närmare retorisk granskning. Det är nu allmänt känt att TV 4 hade ett gäng chefer som såg åt ett annat håll när en medarbetare kränkte andra medarbetare sexuellt. Inte en gång, inte två gånger utan under flera år. Vd:n kallar år av blundande för ”ett misstag”. Då får jag upplysa vd:n om att ett misstag sker en gång. Sker det fler gånger är det inte längre ett misstag, det är ett mönster. Tydligen ska cheferna ”växa av sina misstag” och få fortsatt förtroende. Det låter lika effektivt som att löpträna i stilettklackar. Löpträning och stilettklackar går inte ihop. Ledarskap och blundande för sexuella övergrepp går inte heller ihop. Nu har de inrättat en policy, men det som egentligen behövs är sunt förnuft. Det här är inte unikt för TV 4 utan en smärtsam spegling av samhället i dag. Och det har skapats nya trendformuleringar.

Utredning

Har nu hört ”interna” och ”externa utredningar”. Visst låter det bra? Men exakt vad detta är och vad leder det till egentligen är högst oklart. Det är formuleringar arbetsplatserna kan gömma sig bakom när metoo-händelser uppdagas hos dem. Formuleringar för att ha skäl att få sitta kvar på sina höga poster. Istället för att säga ”Vi gjorde fel, vi kliver av” så säger man ”vi har en extern utredning”. Och de som kräver blundade ledares avgång omskrivs som sadister som vill ”att huvuden ska rulla”. Öppen kritik kallar man för ”drev” när det egentligen är ett högt rop på hjälp utanför jobbets väggar som inte hördes när man skrek det i flera år innanför samma väggar.

Friidrottsstjärnan Moa Hjelmer berättar att hon blev våldtagen av en annan aktiv friidrottare. Förbundet avstår ”intern utredning”, det skulle innebära att man tog reda på vem det var. Patrik Sjöberg ringde ett samtal och på 30 minuter var han klar med den ”interna utredningen” som idrottsklubben avstod.

Dessa interna utredningar och nya policys. Jag tycker vi ska hålla det enkelt, för det är enkelt. Ha noll tolerans för sexuella övergrepp på era arbetsplatser. Ser ni, ska ni berätta. Chefer som blundar ska inte vara chefer. Och den som begår övertrampen ska inte spy ut några ursäkter, de ska säga ett ord och det är ”förlåt”. Men låt oss hoppas att det kommer från hjärtat istället för en auktoritet i framtiden. För framtiden behöver bli en annan än den vi har idag.