Riksväg 40 stängdes av efter olycka

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades under onsdagseftermiddagen till en olycksplats på riksväg 40, efter att en personbil och en lastbil krockat. Under tiden räddningstjänsten arbetade på platsen stängdes vägen av i riktning mot Göteborg i närheten av Björrödsmotet.

ANNONS
|

Vid 16.20-tiden på onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst och ambulans till en olycka på riksväg 40, i närheten av Björrödsmotet.

– Det är en lastbil och en taxi som har krockat. Personbilen har kört på lastbilen i baken, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 17-tiden befann sig även polis på plats vid olyckan.

– Det kom in ganska sent till oss, så räddningstjänst och ambulans var redan på plats, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Väst.

En person till sjukhus

Vägen stängdes av under arbetets gång i riktning mot Göteborg. En timme senare, klockan 17.20, var arbetet på platsen nästan klart, enligt räddningstjänsten.

ANNONS

– Olyckan är väl uppklarade i princip. Vi har en bil kvar som lämnar alldeles strax, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vet ni något om hur det gick för de som var inblandande i olyckan?

– En patient till sjukhus.

Hur ser det ut på platsen nu?

– Lite köbildning fortfarande, men det är inte mycket trafik ute, som tur är. De släpper på båda körfälten nu.

Enligt polisen är det föraren till taxibilen som fick föras till sjukhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS