Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rekordglädjen – nu når GP miljonpublik i mobilen!

Två veckor i rad har GP slagit mobilrekord och når nu fler mobila läsare än någonsin förut. Den nya rekordnoteringen: 1 123 025 veckounika webbläsare! – Vi är jätteglada för att så många nya läsare väljer vår app och sajt för att få sina nyheter, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.

För två veckor sedan lästes GP av 940 317 unika webbläsare i mobilen. Det innebär att det tidigare rekordet inte bara slogs – utan höjdes med råge. Förra veckan – vecka 27 – gjorde vi om bedriften. Nu med en ännu större höjning av rekordet:
– Vår satsning på en mer mobilanpassad sajt, ett innehåll med större bredd och fantastiskt arbete från våra duktiga medarbetare ger ett tydligt resultat. Fler läsare och tittare som tar del av mer av vår journalistik är precis det vi jobbar för, säger Markus Hankins, GP:s onlinechef.

TOPP TRE VECKOR: GP MOBIL
1. 1 123 025 webbläsare (Vecka 27, 2016)
2. 940 317 webbläsare (Vecka 26, 2016)
3. 853 940 webbläsare (Vecka 47, 2015)

Detta innebär att GP för första gången någonsin gått över 1 miljon unika webbläsare i mobilen under en enskild vecka. Det är även första gången GP har fler än 1,1 miljoner på en vecka. Något som får chefredaktör Cecilia Krönlein att jubla:
– Vi ser ju att våra läsare här i Göteborg vill veta vad som händer utanför Göteborg samtidigt som vi på ett helt annat sätt kan nå publik i hela landet i dag. Vi kommer satsa ännu mer digitalt framöver, bland annat på webb-tv och det kommer bli jättespännande, säger hon.

Succé i sociala medier

Under förra veckan läste väldigt många den serie av publiceringar GP hade kring de sexövergrepp och våldtäkter som skedde på svenska festivaler, vi hade en extremt delad Anna Mannheimer-krönika som blev en läsarsuccé och hundratusentals läste och tusentals Facebook-användare delade den berörande storyn om Jocke, 32, som blev av med sitt jobb på Liseberg.
– Över 76 000 svenskar följer GP på Facebook nu och på Twitter har vi över 47 000 följare och ökar hela tiden vilket gör att vi nu når en bredare publik i hela Sverige, säger onlinechef Markus Hankins.

Mobilsuccé! Rekordredaktionen firar digitala framgångar. Foto: Anders Ylander

Växer i Västsverige – och övriga landet

GP är naturligtvis urstarka digitalt i Storgöteborg och övriga Västsverige, men de flesta dagar är vår näst största ort – sett till antal digitala läsare – faktiskt Stockholm:
– Och vi hoppas få se fler läsare både där, i Västsverige och övriga landet framöver. Det finns ingen anledning till att Sveriges ledande mediehus ska sitta samlade innanför tullarna i Stockholm. Vi satsar på snabb, bra och berörande journalistik så lyckas vi nå de målen så hoppas vi att läsarna fortsätter att strömma in, säger Markus Hankins.

Vill även du läsa GP i mobilen?
Sök på GP i AppStore eller Google Play!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.