Rejält varmare väder på väg in över Västsverige

Efter en ovanligt kall och regnig period med inte många dagar med tvåsiffriga temperaturer, så är varmare väder nu på väg. Men det kommer bli en del regn också.

ANNONS
|

Vinterjackan har åkt ut och in i garderoben i maj, och paraplyet har fått användas ganska flitigt, så sent som på torsdagen. Men nu ser det äntligen ljusare ut i tunneln, för värmen är på väg till Göteborg.

– Det kommer bli betydligt varmare väder i veckan när solen är framme, men också ostadigt med skurar och inslag av åska, säger Per Holmberg, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Någonstans i Västra Götaland kommer det att bli högsommar någon dag under kommande vecka, vilket innebär 25 grader varmt. Den temperaturen kan vi även få i Göteborg när solen dyker upp.

Värmen kommer att pendla, för när det regnar och är molnigt blir det mellan 10 och 15 grader varmt. Men när solen lyser blir det över 20 grader. Och vädret kan växla under samma dag.

ANNONS

Hur länge stannar värmen?

– Jag ser inga tendenser till att det kommer in kall luft igen, men det är ju inte omöjligt att det blir kyligare några dagar i juni, men då blir det inte lika kallt som maj var, säger Per Holmberg.

Meteorologen berättar slutligen att det finns tendenser till att det växer in ett högtryck över oss mot mitten av juni.

– Det är dags att hänga in vinterjackan nu, avslutar han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS