Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Raggarträff upplöstes – av smittskyddsskäl

Över 1000 bilar samlades för någon form av raggarträff i Lidköping under lördagskvällen. Till slut blev det så stökigt att polisen tvingades upplösa hela tillställningen.
– Dels var det helt okontrollerbar fylla, men vi ingrep både av ordnings- och smittskyddsskäl, säger Morten Gunneng. vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Fredagskvällen blev en stökig kväll på flera platser i Västsverige. I Falkenberg och Skövde brändes bilar av lokala ungdomsgäng. I Lidköping slog polisen till mot en motorträff som var så vild att ett ett McDonalds tvingades stänga.

– I första hand handlar det om ordningsstörning eftersom ljudnivån var riktigt hög och de hängde på en parkeringsplats precis utanför ett ålderdomshem. Sen var det en helt okontrollerbar fylla, men eftersom det var så många så blir det också en offentlig tillställning och då finns även smittskyddsaspekten med.

Enligt polisen pågick så kallad cruising under hela fredagskvällen i Lidköping, men det var först fram på natten som det urartade.

– Den lokala polisinsatschefen bedömde att det var över 1 000 bilar från hela Sverige som hade dykt upp, så det var riktigt mycket folk. Någon form av motorburen ungdom, sedan vet jag inte om man ska kalla dem för raggare eller inte, säger Morten Gunneng.

McDonalds fick stänga

Bilarna var så många att de inte fick plats på ett ställe i Lidköping. Som mest stökigt var det vid Ågårdsområdet. Där blev McDonalds så fullbelagt att restaurangägare valde att stänga av smittskyddsskäl.

– Han kunde inte hantera trängseln helt enkelt och bedömde att det var det enda han kunde göra. Vi från polisen har ingen möjlighet att stänga en restaurang, utan det är kommunen via Miljöförvaltningen, så det var nog klokt av honom, säger Morten Gunneng.

Några tyngre brottsrubriceringar blev det inte, även om det var rejält stökigt.

– Det blev ett antal trafikbrott och några åkte in för fylla, men att vi går in och bryter upp tillställningar så här är faktiskt ovanligt. Vi gör det på ravefester ibland, men nu med corona så blir det en smittskyddsfråga så då gick vi in och bröt upp. Det tog också över en timma att tömma den här parkeringsplatsen, så det var mycket, det var det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.