Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rån vid Stigbergstorget – man knivskadad

En man knivskadades vid halsen i samband med ett rån under natten till söndagen och fick sys med ett stort antal stygn. Polisen har tagit en kniv som rånarna lämnade vid brottsplatsen i beslag.

Vid tretiden under natten till söndag larmades polisen till en bankomat vid Stigbergstorget i Majorna. En man i 20-årsåldern hade skadats med en kniv i samband med att två män i samma ålder hade försökt råna honom. Det ska dock ha varit ett större ungdomsgäng som var med gärningsmännen. Gärningsmännen ville först ha tillhörigheter och kom över en viss summa pengar och försökte sedan få mannen att ta ut mer pengar från bankomaten åt dem. Detta avbröts dock av en väktare som råkade passera platsen.

Enligt anhöriga till mannen i 20-årsåldern kördes han till Sahlgrenska där han fick sys med ett 40-tal stygn – såret vid halsen var långt men inte djupt. Mannen kunde sedan lämna sjukhuset.

Enligt målsäganden sprang de två misstänkta efter rånet hade avbrutits mot Majvallen. Polisen tog en kniv som fanns kvar på marken, och som troligen är den som anmälaren skadats med, i beslag.

I den ursprungliga polisrapporten förekom inte uppgifter om sjukhusbesöket efter skadan.

– Men det här användandet av tillhygge, en kniv, vid ett personrån innebär att det är ett grövre brott. Vi verkar också ha ett bra signalement på gärningsmannen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.