Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rådjur klipptes ut ur fotbollsmål

Efter att ha hört underliga ljud från trädgården, släppte Jonas Hermansson sina middagsförberedelser och begav sig ut i mörkret. Det skulle visa sig att ett rådjurskid fastnat i hans fotbollsmål.
– Jag blev chockad och ville bara släppa lös djuret, säger Jonas Hermansson till Borås Tidning.

Jonas Hermansson var just i färd med att förbereda onsdagskvällens middag då han plötsligt hörde ett underligt, tjutande ljud från sin trädgård i Fristad.

När han gick ut på tomten för att undersöka ljudet möttes Jonas Hermansson av grannhundens skall och såg hur hunden blickade mot hans trädgård.

Jonas Hermansson lös med en pannlampa och såg då två rådjur. Någonting tycktes även ha fastnat vid hans fotbollsmål. Det visade sig vara ett kid som sprungit och fastnat i nätet.

För att kunna få loss rådjurskidet gick Jonas Hermansson in i huset igen och hämtade två saxar och en kniv för att skära upp nätet.

– Jag blev chockad och ville bara släppa lös djuret, säger Jonas Hermansson till Borås Tidning.

Med hjälp av grannen, som också är en van jägare, kom kidet till slut loss och kunde springa in i skogen tillsammans med de två andra rådjuren.

Jonas Hermansson uppmanar nu andra att hålla koll på sina trädgårdar så att fler djur inte fastnar.

– Placera saker bättre, för mitt mål stod mitt i vägen för djuren. Jag blev lite irriterad på att nätet stod som det gjorde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.