Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Postanställda till sjukhus – bombgrupp på plats

Två postanställda som arbetar vid Postterminalen i Malmö har blivit förda till sjukhus efter att ha känt smärta i händerna, detta rapporterar Sydsvenskan. Polisens nationella bombgrupp är på väg till platsen.
– Det kan vara något som har läckt ut från ett paket, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

– Det vi vet är att två medarbetare har upplevt obehag och att deras chef bedömt att de ska ta uppsöka läkare, säger Maria Ibsen, presstalesperson på Postnord.

Det var vid klockan fem på onsdagsmorgonen som polisen fick in ett larm och har nu begett sig till platsen tillsammans med nationella bombgruppen och sakkunnig inom kemiska, biologiska och liknande farliga ämnen, för att undersöka vad som kan ha orsakat skadorna på de postanställda.

– Just nu är polisen och räddningstjänst på plats och undersöker situationen, säger Maria Ibsen. Vi avvaktar till dess att de säger att det är säkert att öppna upp igen.

Paket kan ha läckt

– Det kan vara något som har läckt ut från ett paket, men det kan också vara ett läckage från en maskin, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Den nationella bombgruppen har resurser för att identifiera de ämnen som kan ha orsakat skadorna, skriver polisen på sin hemsida.

Vid lunchtid hade polisen i Skåne inga nya uppgifter att lämna om situationen.

– Det är fryst läge, säger Ewa-Gun Westford. Just nu väntar bombgruppen på avancerad utrustning för att ta reda på vad det kan vara för ämne.

Lindrigt skadade

De skadade, två män i 20- och 50-årsåldern, fördes till akutmottagningen vid Skånes Universitetssjukhus.

– Männen ska vara lindrigt skadade, säger Görel Karlsson, presskommunikatör vid sjukhuset.

Under eftermiddagen kunde de båda männen skrivas ut från sjukhuset.

Post stoppad

All post som under natten hanterats vid terminalen är stoppad. Ingen post lämnas ut till brevbärare vilket leder till att breven inte kan delas ut till privatpersoner.

– De som bor på området med postnummer som börjar på nummer 20 till 29 i Malmö, kommer inte att få sin post levererad idag, säger Maria Ibsen.

Under morgonen fick ett 20-tal personer från personalen som jobbade natt bege sig hem. De som skulle ha påbörjat sitt pass under morgonen väntar utanför postterminalen.

– Det som hänt nu är att polisen tagit över på platsen och vi följer deras beslut, säger Maria Ibsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.