Polisjakt med helikopter efter mc på E6:an

Med helikopter och flera patruller jagade polisen på måndagskvällen en misstänkt mc-förare längs E6:an. Jakten tog till sist slut vid en grusväg i Åkerhög i Kungälv och mc-föraren är nu misstänkt för "en mängd trafikbrott".
– Han har brutit mot de flesta trafikregler som finns, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mc-föraren har gäckat polisen sedan 17.40-tiden på måndagen. Hans vårdslösa körstil och återkommande hastighetsöverträdelser, främst på Hisingen, har väckt polisens intresse flera gånger under eftermiddagen och kvällen.

– Han har begått trafikbrott varje gång polisen varit i närheten – kört för fort och kört vårdslöst. Mc:n är också avställd och personen saknar körkort. Han har brutit mot de flesta trafikregler som finns, säger Stefan Gustafsson.

"Listan kommer bli ganska lång"

Farten och det riskabla körsättet har dock gjort att polisen väntat med ett gripande, för att inte "skapa någon onödig stress/farlig situation" enligt myndigheten. När den misstänkte föraren vägrade stanna för en kontroll på Tuvevägen valde dock polisen att följa efter mc:n.

– Vi måste välja vår situation noga, säger Stefan Gustafsson.

Helikoptern ringdes in, för att enklare kunna följa den misstänktes flykt och även spela in hela förloppet. Jakten gick sedan längs E6 vid Angeredsbron till Komarken i Kungälv vidare mot Marstrandsvägen, till Ytterby, mot Marstrand. På en grusväg vid Åkerhög fick jakten dock sitt slut. Den misstänkte mannen ramlade själv med sin mc, klagade över bensmärtor och fick föras från platsen i ambulans.

– Han kör ut på grusvägen och vurpar, han tappade kontrollen över mc:n och välter, säger Stefan Gustafsson.

Vilka exakta brottsrubriceringar mannen misstänks för är just nu inte bestämt, polisen är dock tydlig med att det handlar "om en mängd trafikbrott"

– Listan kommer bli ganska lång, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.