Polisen har efter en insats under lördagseftermiddagen säkrat tre personer och ett vapenliknande föremål i Biskopsgården. Arkivbild.
Polisen har efter en insats under lördagseftermiddagen säkrat tre personer och ett vapenliknande föremål i Biskopsgården. Arkivbild. Bild: Anders Ylander

Polisinsats i Göteborg – en person gripen

Polisen har gripit en person misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen i Biskopsgården. Personen ska ha viftat med ett vapenliknande föremål.

ANNONS
|

Polisen ryckte under lördagseftermiddagen ut med flera enheter till Biskopsgården.

– Vi har en målsägande som uppger att en person tillsammans med flera andra viftat med ett vapen och hotat målsägande, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Tre personer har blivit frihetsberövade. Personen som uppges ha viftat med vapnet är misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen.

– De andra två kan jag i nuläget inte svara på vad de har för status.

Med hjälp av hund har polisen även hittat ett vapen i anknytning till platsen. Det är oklart om det rör sig om ett skarpt vapen.

ANNONS

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Vid 19-tiden ska polisenheterna ha lämnat platsen.

– Polisen har så vitt jag vet lämnat platsen, det ska ha varit lugnt. En utredning har nu inletts, säger Joakim Hansson.

ANNONS