Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liseberg kommer får ha 50 besökare i parken när de öppnar. Bild: Arkivbild: Meli Petersson Ellafi
Liseberg kommer får ha 50 besökare i parken när de öppnar. Bild: Arkivbild: Meli Petersson Ellafi

Polisen: Liseberg får ha 50 personer i parken

Liseberg hade hoppats på att kunna öppna parken med några tusen besökare. Men enligt polisen så kommer Liseberg få ha max 50 besökare inne i parken samtidigt, uppger SVT Väst.

Göteborgs nöjespark skulle ha öppnat den 25 april som de brukar. Men i och med de rådande tiderna med coronaviruset skulle de skjuta på premiären till den 16 maj. Så blir det inte, utan just nu är det inte klart när parken kan öppna.

Nu kommer nästa bakslag – Liseberg hade hoppats på att kunna ta in några tusen besökare när de väl kan öppna, om de är försiktiga. Men polisen säger att de bara kommer få ta in 50 besökare samtidigt i parken.

– En normal dag har vi plats för cirka 25 000 gäster. När vi öppnar igen börjar vi lågt, med 5 000 gäster. Siffran kan öka successivt när vi ser att vi kan garantera social distansering, sa Andreas Andersen till GP förra veckan.

"Det är självklart frustrerande"

När SVT Väst pratat med Anna Ladeborn Nilsson, som är sektionschef på rättsavdelningen väst. säger hon i ett citat:

– Polismyndigheten gör bedömningen att det är såhär vi ska tolka förordningen, det är klart och tydligt vad som gäller och det gäller tills vidare.

Lisebergs vd Andreas Andersen säger till SVT Väst:

– Det är självklart frustrerande. Det är svårt att spekulera i om den nya förordningen ska gälla i en månad eller hela året. Vi får jobba dag för dag.

Använda handsprit

Liseberg hade presskonferens i fredags och Andreas Andersen, vd för nöjesparken var medveten om de reglerna som gäller just nu. Att max 50 personer får vistas samtidigt på ett evenemang. Han sa på presskonferensen att för att Liseberg ska kunna öppna så måste den bestämmelsen ändras eller omtolkas.

Vid ett öppnande kommer de vidta fler åtgärder för att förhindra smittspridning. Bland annat måste gästerna köpa biljett på webben, gästerna måste använda handsprit innan de släpps på attraktionerna. De kommer även försöka att hålla isär olika sällskap som åker attraktioner där man sitter tätt ihop.

Än så länge verkar det inte vara aktuellt då det är oklart när de kan öppna igen.

LÄS MER: Liseberg stängt på obestämd tid

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.