9 oktober: Fler barn drabbas av vräkning i Göteborg trots nollvision

Ny statistik visar att fler barnfamiljer vräktes i Göteborg under första halvåret 2019, jämfört med året innan. Varför blev det så?

ANNONS

Trots att Göteborg har nollvision när det kommer till barn som drabbas av vräkning så ökade antalet barnfamiljer som vräktes förra året. Och även om det ökade även i landet som helhet, så sticker Göteborg ut. GP:s Cecilia Oscarsson berättar om Laureen och hennes tvåårige son, som vräktes efter att ha hyrt ut i andra hand.

Dessutom: Turkiet inleder offensiv i norra Syrien, minst två döda i skjutning i Tyskland och majoritet för nytt utjämningssystem i riksdagen.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS