25 november: Rösterna inifrån Vetenskapsskolan

Judehat, censurerade läroböcker och elever som pressas att delta i bönestunder. Det är några av larmen från tidigare anställda på Vetenskapsskolan. Samtidigt pågår Skolinspektionens utredning av skolan. Nyhetspodden guidar dig igenom kontroverserna kring den muslimska friskolan.

ANNONS

Vetenskapsskolan, eller Safirskolan som den numera heter, är under press. Skolinspektionen utreder skolan och stadens politiker är rörande eniga om att den borde läggas ner. Nu vittnar ett tiotal tidigare anställda på skolan om judehat bland eleverna, könssegregering och censur i läroböckerna. GP:s Hampus Dorian berättar om granskningen av Vetenskapsskolan.

Dessutom: Fem anhållna misstänkta för mord i Bergsjön, storseger för demokratirörelsen i Hongkongval och Systembolaget vill sänka priset på öl.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS