19 november: Säkerhetshålen i Göteborgs molntjänst

Tjänstemännen larmar om att Göteborgs stads molntjänst kan göra det möjligt för obehöriga och amerikanska myndigheter att komma åt stadens dokument. Trots det fortsätter staden betala miljonbelopp för ett skydd som inte hjälper.

ANNONS

Göteborgs användning av molntjänsten Office 365 är osäker och kan leda till att obehöriga får tag på stadens dokument, utan att staden själv märker det. Detta trots att staden betalar miljoner varje år för ett tillägg, som faktiskt inte hjälper. GP:s Filip Kruse reder ut vad debatten handlar om och vilka risker som finns.

Dessutom: Man gripen misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson, förundersökningen mot Julian Assange läggs ner och Nordkorea kritiserar Sverige.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS