18 oktober: Ingen "systemkollaps" i Västsverige

Bengtsfors och Filipstad säger sig inte kunna ta emot fler nyanlända. Är det ett tecken på en systemkollaps, eller ser verkligheten annorlunda ut? GP har kartlagt hur flyktingmottagandet påverkat kommunerna i Västsverige.

ANNONS

På senare tid har ett antal kommuner larmat om att de inte kan ta emot fler nyanlända, och att de är nära konkurs. I debatten tas det som intäkt för att systemet är nära kollaps – men stämmer det med verkligheten? GP:s Arne Larsson har kartlagt hur kommunerna i Västsverige påverkades av flyktingmottagandet.

Dessutom: Strider fortsätter trots eldupphör i norra Syrien, skärpta regler för elsparkcyklar i Göteborg och Moderaterna vill sänka straffrättsåldern.

Programledare: Andreas Granath

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS