10 oktober: Exklusiv intervju med Johan Rockström

Johan Rockström är en av Sveriges mest kända klimatforskare och har ett späckat schema. GP fick en stund av hans tid för att prata om klimatångest, vägen mot en hanterbar framtid och hur det känns att ha petats från klimattronen av en sextonåring.

ANNONS

Behöver vi ha klimatångest? Det är en av frågorna som Johan Rockström diskuterar i en exklusiv intervju med GP:s Alexander Piauger. Vi fick en lucka i Rockströms späckade schema, i en bil på väg från Landvetter flygplats till Göteborg.

Dessutom: Danmark inför gränskontroller mot Sverige, tre tonåringar häktade i Göteborg – tros ha förberett mord – och tusentals flyr efter Turkiets offensiv i Syrien.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS