Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Personal missade kontroll på Skara sommarland

Det var i tisdags som en åttaårig pojke fördes till sjukhus efter att ha fallit ur åkattraktionen "Rodeo" på Skara sommarland. Nu har parkens utredning visat att personalen missat att kontrollera pojkens bygel, vilket P4 Skaraborg var först med att rapportera om.
– Vi har nu genomfört flera åtgärder för att detta inte ska kunna inträffa igen, säger parkens vd Janne Nilsson till SVT.

Under åkturen ska bygeln ha åkt upp i samband med att attraktionen roterade, något som fick pojken att falla ur den. Den skadade pojken har under torsdagen opererats, fixerat knäskålen och fixat ett ledband.

LÄS MER: Åkattraktion avstängd efter olycka

Efter onsdagens undersökningar av "Rodeo" kunde man konstatera att det var den mänskliga faktorn som orsakat olyckan. Personal vid attraktionen ska ha missat att kontrollera pojkens bygel, rapporterar SVT Väst och P4 Skaraborg.

– Det är mycket olyckligt och ska egentligen inte kunna hända. Men det var oturliga omständigheter som ledde fram till det här, säger företagets vd Janne Nilsson till SVT.

Efter undersökningarna har man nu beslutat att skärpa rutinerna för att undvika fler olyckor.

– Vi installerar också en ny mekanisk funktion som gör att det inte ska gå att åka utan att bygeln är ordentligt stängd. Vi gör detta under onsdagen och kan kanske öppna attraktionen igen under fredagen, säger Janne Nilsson till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.