Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Person klipptes loss efter frontalkrock

Två personer har körts i ambulans till sjukhus efter en frontalkrock utanför brandstationen i Stenkullen utanför Göteborg. En av de drabbade är en kvinna i 85-årsåldern som enligt sjukvården är allvarligt skadad.
– En person har vi fått klippa loss ur en av bilarna, säger Rolf Kagelind vid räddningstjänsten.

SOS larmades om olyckan 17.57 på onsdagen. Krocken ska enligt räddningstjänsten ha inträffat utanför brandstationen i Stenkullen i Lerums kommun där två bilar smällde in i varandra front mot front.

Både polis, räddningstjänst från Göteborg och Lerum samt ambulans larmades ut till olycksplatsen.

Två till sjukhus

Vid 19-tiden fanns räddningstjänsten fortfarande kvar vid platsen efter att man tvingats klippa loss en person ur en av bilarna.

– Två personer har fraktats i ambulans till sjukhus, en av dem fick vi klippa loss ur ett av fordonen, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Enligt Kagelind har olyckan inträffat längs en sträcka där den tillåtna hastigheten är 70 km/h.

– Det kan bli en ganska rejäl och tuff smäll när man frontar i sådana hastigheter, säger Kagelind.

Äldre kvinna svårt skadad

Olyckan skapade under onsdagskvällen stora problem i trafiken då de inblandade bilarna bärgades bort från platsen. En av de skadade är enligt sjukvården en äldre kvinna.

– Till SU har det kommit in en person för vård efter den här olyckan. Det är en kvinna i 85-årsåldern som är allvarligt skadad, säger Fredrik Dahlstedt vid Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Polisen uppger att man kommer att utreda vad som har orsakat olyckan.

– När det inträffar en frontalkrock beror det ofta på något, men jag har inte fått någon avrapportering från platsen än gällande någon brottsrubricering, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.