Paula Bieler talar under Sverigedemokraternas valvaka 2018
Paula Bieler talar under Sverigedemokraternas valvaka 2018 Bild: Anders Wiklund/TT

Paula Bieler lämnar riksdagen

Sverigedemokraternas Paula Bieler väljer att lämna riksdagen. I ett pressmeddelande meddelar SD-toppen att det beror på personliga skäl samt förändringar inom partiet.
– Nu hoppas jag kunna ägna mer tid åt livet hemmavid, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Paula Bieler kommer att lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och utträdet kommer att träda i kraft den sista februari. SD-toppen kommer istället att ersättas utav Monica Lövgren, det skriver partiet i ett pressmeddelande

Bieler berättar att det dels är personliga skäl som ligger bakom beslutet. Dels också partiets förändrade syn i abortfrågan. SD slopade förra året kravet på att sänka tidsgränsen för fri abort.

En utlösande orsak ska vara att hennes ansökan om att få ledigt för att åka på bröllopsresa har avslagits. Hon är kritisk till dagens strikta regler.

– Det är en viktig principiell diskussion att ta. Ska vi vara knapptryckare, på plats i riksdagen hela tiden, försaka våra privatliv, försaka våra familjer? Eller ska vi se över det här så att personer kan ha ett helt känsloliv, med barn, med familjer, med en förankring i en verklighet utanför det här huset? säger Bieler till Ekot.

ANNONS

"Förde en dialog kring hennes framtid"

Partiets gruppledare Henrik Vinge kommenterar Bielers beslut:

– Under hösten och vintern förde jag och Paula en dialog kring hennes framtid. I januari förstod jag att hon slutgiltigt bestämt sig för att lämna riksdagen. Jag vill tacka för Paulas arbete i riksdagen och å riksdagsgruppens vägnar önska henne lycka till i framtiden.

Bieler lämnade i höstas SD:s partistyrelse och verkställande utskott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS