Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nu kan du låna Partille Arena gratis

Den som vill arrangera konsert, föreställning eller utställning kan nu få låna Partille Arena eller Partille Kulturum utan kostnad. Partille kommun välkomnar alla som vill arrangera kulturevenemang med max 50 i publiken till sina lokaler.
– Vi har inte så mycket för oss och det finns jättemånga som är utan scen och publik, säger Daniel Claeson, evenemangschef på Partille Arena.

Partille Arena tar vanligtvis omkring 5 500 gäster och Partille Kulturum runt 400 gäster. När inga större evenemang får anordnas ekar det tomt i lokalerna. För att stötta kulturlivet ger Partille kommun nu kulturarrangörer möjlighet att använda scener, föreläsningslokaler och utställningshallar i Partille Arena och Partille Kulturum. Personal kommer att assistera med ljud- och ljusteknik och det finns även möjlighet att få hjälp med biljettförsäljning. Allt utan kostnad.

Evenemangen ska följa restriktionerna

Daniel Claeson berättar att personal alltid kommer att finnas på plats. De kommer även att försöka se till att det blir en variation av olika evenemang i lokalerna.

– Vi förbehåller oss rätten att välja mellan spridda idéer. Kreativitet är alltid kul.

För den som ändå är intresserad av att bjuda in fler, går det att ha flera föreställningar under samma kväll.

Hur kommer ni ta hänsyn till smittorisken under evenemangen?

– Det får ju bli i en ganska liten skala. Vi kommer stå i dörren och släppa in folk på ett särskilt ställe så vi kan hålla koll och räkna in, säger Daniel Claeson.

Arrangörer som lånar lokalerna kommer få ha max 50 personer i publiken med tre stolars avstånd mellan varje sällskap.

Partille Arena är kommunalt ägt och i normala fall behöver den som hyr scen eller lokal betala hyreskostnad och en viss procentsats av biljettförsäljningen. Under en vanlig konferens utan biljettförsäljning betalar arrangören minst 17 500 kronor till kommunen. Men eftersom inga större evenemang ordnas i nuläget får kommunen inte in några intäkter för lokaluthyrning.

Alla som är engagerade i initiativet är anställda inom kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

– Vi har turen att vara kommunala och få lön som vanligt, men det är inte så många som utför kultur som får betalt i dag. Det här kan bli en investering för framtiden för dem, säger Daniel Claeson som tror att många av dem som kommer att utnyttja erbjudandet inte hade haft möjlighet att ordna ett evenemang i lokalerna i vanliga fall.

Intresserade kommer att kunna låna lokalerna fram till den 1 november i höst, dock inte i juli då Partille Arena har semesterstängt. Mer information om hur man lånar lokalerna finns på Partille kommuns hemsida.

LÄS MER: GP sänder unika konserter från Pustervik i juni

GP satsar på Partille – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra nyheter och fördjupande reportage om Partille som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-ikonen här intill vid taggen Partille!

Alla artiklar om Partille hittar du även på den nyskapade sidan gp.se/partille.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.