Man gripen – bar på mystiskt föremål

En man i 30-årsåldern har gripits i Partille. Detta efter att polisen kontrollerat hans väska och där funnit ett mystiskt föremål.
– Det kan vara någon form av sprängdeg, eller så kan det vara ett hemmagjort vapen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Strax efter klockan 17 på torsdagen kontrollerades mannen av polis i Partille sedan man fått uppgifter på att han skulle haft ett misstänkt farligt föremål.

– Vi snackade med honom och allt var i sin ordning. Men han hade en väska som patrullen beslutade sig för att ta en närmare titt på, säger Hans Lippens.

Vad som låg i väskan är inte polisen säkra på. Hans Lippens beskriver det som ”oidentifierbart”, men det finns det misstankar att det kan vara någon form av sprängdeg. Polisen kan heller inte utesluta att det rör sig om ett hemmagjort vapen.

– Men det fanns inte någon kula i det eller så. Och vi vet inte om det går att använda som vapen ens.

ANNONS

Mannens greps på plats, det hela ska ha gått lugnt till. Han är nu misstänkt för grovt vapenbrott alternativt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Men vi får ju ta reda på vad det här är för föremål ens, det kan vara ofarligt. Den analysen blir nog inte klar i dag, säger Hans Lippens.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS