Kvinna hjälte vid rån i Partille

En kvinna utsattes för rån i Partille – då kom en annan kvinna till undsättning. Hennes insats ledde till att rånaren kunde gripas.

ANNONS
|

Dramat utspelades vid Partille station strax före midnatt på onsdagskvällen.

En kvinnan blev vittne till hur en annan kvinna rånades på sin väska.

Vittnet följde efter gärningsmannen och lyckades ta tillbaka väskan. Under tiden larmade hon polis och hade fortsatt koll på vart förövaren tog vägen.

– Vi fick ett bra signalement och det dröjde inte länge innan den misstänkte rånaren, en man i 30-årsåldern , kunde gripas, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Om kvinnans hjälteinsats säger Anna Göransson:

– Ett stort mått av civilkurage. Det är inte alltid lämpligt att ingripa vid sådana här tillfällen. Men att koll på förövaren, slå larm och ge polisen så bra att uppgifter att ett gripande kan ske, är förstås väldigt bra, säger hon.

ANNONS

Den rånade kvinnan ska ha undkommit rånet utan fysiska skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS