Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gjorde dansvideo för att pigga upp elever

Corona har satt stopp för gymnasieskolornas klassrumsundervisning, men inte för Partilles lärares kreativitet. De bestämde sig för att göra en dansvideo för att pigga upp sina elever.

Några lärare på Partille gymnasium kände härom veckan att distansundervisningen började tära på eleverna, som varit hänvisade till distansundervisning i flera veckor.

– Det är många som säger det att de tycker det är jobbigt och tråkigt att inte få träffas, utan bara sitta hemma hela dagarna framför datorn. Det är aldrig samma grej med ett digitalt möte som i verkligheten, säger musikläraren Petter Boström.

Tillsammans med några kollegor bestämde han sig för att skicka en videohälsning.

– Vi tyckte de behövde piggas upp lite och få skratta lite åt oss. Och känna att vi finns där även om de inte träffar oss varje dag, säger Petter Boström.

I videon dansar Petter Boström, Malene Julander, och Sven-David Nissfolk inledningsvis till Islands bidrag till årets inställda Eurovision, "Think about things" med Daði och Gagnamagnið. Sen dyker matematik- och naturkunskapsläraren Martin Frosthammar in i bild och river loss med en saxofon.

– Vi har fått superfin respons av eleverna. De har överöst oss med glädjande tillrop och beröm. Även många föräldrar till eleverna har hört av sig och tyckt att det var ett bra initiativ, säger Petter Boström.

Blir det någon uppföljning?

– Det får vi se. Det är inte omöjligt. Vi har lite tankar inför skolavslutningen, men då kanske tillsammans med eleverna.

Ljusglimtar i krisen

I kristider dominerar de dystra nyheterna flödet men det händer också saker som ger hopp. För att uppmärksamma detta publicerar Göteborgs-Posten varje dag minst en positiv nyhet under vinjetten Ljusglimtar i krisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.