Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter inställd Partille cup: Sävehof startar pantinsamling

Efter att Partille cup och andra evenemang ställts in har handbollsklubben Sävehof drabbats hårt. På onsdagen invigdes en ny pantinsamling för att stödja föreningens barn- och ungdomsverksamhet.
– Den budget som finns nästa år kommer bli tuff för oss, säger klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Ett tjugotal spelare i olika åldrar, föräldrar och andra klubbmedlemmar, var på plats på ICA Maxi i Allum när den nya pantinsamlingen skulle invigas. Under invigningsceremonin delades det ut petflaskor med kolsyrat vatten som kunder sedan kunde panta.

Insamlingen från pantningen kommer att gå till barn-och ungdomar inom Sävehof. När du pantar i butiken kommer det numera finnas en alternativ knapp för att skänka pengarna till klubben.

– Vi ville visa upp något fint och engagera människor i närheten. Många förknippar elitsatsande idrottsklubbar med pokaler och SM-guld men här är det är många barn och ungdomar som berörs. Vi vill att alla ska få vara med, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof som är initiativtagare till insamlingen.

En satsning på ungdomar

Klubbdirektör Stefan Albrechtson var också på plats. Han hoppas att insamlingen kan hjälpa till att täcka en del av klubbens förluster.

– Vi har en kolossalt stor verksamhet som drabbas i alla ändar och i såna här tider blir många berörda. Det finns ett 20-tal anställda som driver klubben och Partille cup och sen har vi ju cirka 40/50 spelare och ledare som lever både ett semi-professionellt och professionellt liv, säger han.

– Jag är inte orolig i grund och botten men man kanske inte kommer få se samma Sävehof i framtiden.

Förutom spelare från klubbens barnlag var också elitspelare som A-lagets vicekapten Vetle Eck Aga på plats. Han berättar att de i veckan egentligen skulle ha spelat sin fjärde SM-final. Den blev inställd på grund av risken för smittspridning. Istället är Vetle och andra lagkamrater involverade i annat som rör klubben, exempelvis pantinsamlingen.

– Det som är bra med pantväggen är att det är så enkelt. Vi har också planer på att kanske åka och hämta pant hos äldre i framtiden, säger han.

Målet är sexsiffrigt

Pantinsamlingen är en del av satsningen #Viställerupp som Sävehof och 26 andra handbollsklubbar ingår i. Initiativet handlar om att varje klubb ska förbättra hälsa, öka inkludering och integration bland sina barn och unga. Sävehof har förutom pantinsamlingen arrangerat utbyten, ungdomsresor och "Handboll för alla" – för barn med intellektuella funktionsvariationer.

– Vi vet inte hur det kommer se ut i höst men för oss är våra 1500 barn och ungdomar väldigt viktiga, säger initiativtagare Anette Tingets som är glad att så många från klubben är med och stöttar insamlingen.

Sävehof har sedan tidigare ett samarbete med ICA Maxi i Allum och klubben hoppas på att pantinsamlingen kommer att ge dem upp till 100 000 kronor på ett år.

LÄS MER: Inställt Partille cup hårt slag mot redan pressat Sävehof

GP satsar på Partille – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra nyheter och fördjupande reportage om Partille som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-ikonen här intill vid taggen Partille!

Alla artiklar om Partille hittar du även på den nyskapade sidan gp.se/partille.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.