Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Orolig natt i Västsverige med bråk och rån

En kvinna utsattes för ett rånförsök vid Hammarkulletorget i Göteborg strax före midnatt. Det är bara en av flera liknande incidenter i Västsverige under natten.

Rånförsöket inträffade i närheten av Folkets hus. Flera män ska ha försökt ta kvinnans mobiltelefon och väska, men tycks ha misslyckats av okänd anledning. Gärningsmännen försvann från platsen och ingen är gripen.

Omkring två timmar senare kom larm om att flera ungdomar slåss vid Resecentrum på Frölunda torg. Det visar sig att en yngling hade blivit slagen och rånad på sin moped. Han har angripits av flera personer och några har även försökt hjälpa honom.

Om någon fått skador var oklart för polisens presstalesperson på söndagsmorgonen. Det fanns inga uppgifter om att någon skulle ha förts till sjukhus. Mopeden återfanns en bit bort från brottsplatsen. Ingen är på söndagsmorgonen gripen.

Klockan 04.29 på natten kom larm om att en man blivit rånad på sin mobiltelefon och plånbok vid Kungstorget inne i Göteborg. Inte heller här finns någon rapport om fysiska skador.

De två gärningsmännen uppges ha varit mörkt klädda och sprang iväg i riktning mot Domkyrkan och försvann. Ingen gripen.

Inget talar för att det finns något samband mellan de olika händelserna i Göteborg, utom att de följer ett känt brottsmönster under kvällar och nätter särskilt i samband med helger.

Även på andra håll i Västsverige kom larm om hot och rån:

Klockan 23.41 på lördagskvällen blev en person rånad i en tunnel under järnvägen vid Resecentrum i Skövde. Det är inte känt om mannen fick några fysiska skador. Det ska ha varit flera gärningsmän som bland annat fick med sig en väska när de försvann sedan från platsen. Ingen är gripen.

En kort stund senare hotade några personer en väktare med vad som förefaller vara en kniv på en parkeringsplats nära Uddevalla sjukhus. Inga personskador. När polis sökte i området med hund kunde en man gripas misstänkt för grovt hot mot tjänsteman. Även kniven, som beskrivs som modell större, anträffas och tas i beslag.

Den misstänkte mannen var påverkad och kommer att förhöras när det är möjligt, heter det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.