Det sker nu dagligen bedrägeriförsök mot äldre i Göteborgsområdet där någon ringer och utger sig för att arbeta på bank.
Det sker nu dagligen bedrägeriförsök mot äldre i Göteborgsområdet där någon ringer och utger sig för att arbeta på bank. Bild: Hasse Holmberg / TT

Nya larm från polisen om bedrägerier mot äldre

Polisen varnar återigen äldre för bedragare som ringer och påstår att de är från banken för att försöka lura till sig pengar.
– Det här händer i stort sett varje kväll i Göteborgsområdet just nu, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen har polisen i Storgöteborg fått in rapporter om tre tillfällen då äldre fått samtal från någon som uppgett att de ringer från banken. Bedragarna har sedan sagt att de ska komma och hämta betalkort och bankdosa för att kunna lösa ett problem som uppstått.

– Det här händer i stort sett varje kväll i Göteborgsområdet just nu, säger hon.

I åtminstone två av kvällens fall har bedragarna fått med sig bankkort, men polisen kan inte i det här läget svara på om de äldre har blivit av med pengar och i så fall hur mycket.

– Det här är otroligt fruktansvärda brott som drabbar äldre som är ganska försvarslösa i sina hem. De vill naturligtvis göra det som de blir uppmanade att göra och blir oroliga, säger hon och tillägger att bedragarna exempelvis kan säga att någon tagit lån i deras namn eller att det är problem med deras konto.

ANNONS

Anna Göransson råder folk att lägga på luren om de blir misstänksamma och aldrig lämna ifrån sig sitt bankkort, dosa eller koder. Ett annat alternativ är att be om namn och att få ringa upp banken själv.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS