Ny brand i klubbstuga i Bifrost

En brand uppstod på lördagseftermiddagen i en klubbstuga i Bifrost i Mölndal. Det är andra gången byggnaden brinner sedan i somras.

ANNONS

Enligt räddningstjänstens ledningscentral går det ännu inte att säga vad som är orsaken till lördagens brand i den sedan tidigare brandskadade och övergivna klubbstugan. Omfattningen är emellertid begränsad.

Det var i juni som SOS larmades om en brand i fotbollsklubben BK Bifrosts klubbstuga vid Lindhagaplan. Det var händelsevis också en lördag. Branden var kraftig och byggnaden riskerade enligt polisen att brinna ned till grunden. Ett 20-tal brandmän sattes in för att förhindra det.

Branden startade på vinden i den för tillfället tomma stugan. Mikael Törmänen, klubbordförande och ledare för BK Bifrost, sade till GP:

– Det är väldigt tråkigt för en förening att drabbas av en sådan händelse. Klubbstugan har varit en en samlingslokal och är helt förstörd och går inte att använda längre.

ANNONS

I branden försvann en stor del av föreningens inventarier, men räddningstjänsten lyckades få ut BK Bifrost pokaler.

– En förenings historia finns ju samlad i dem, konstaterade klubbordföranden.

Över 100 ungdomar upp till 14 år förlorade sin ordinarie klubblokal och skulle få tillgång till en temporär lokal.

– Det som är lite tur i oturen var att vi skulle ha flyttat till en ny klubblokal till hösten. Det ska byggas en ny stadsdel här, och där skulle vi få en ny klubblokal, sade Mikael Törmänen.

Ungdomar skulle få tillgång till en temporär lokal. Klubbstugan var försäkrad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS