Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nu inför GP kommentarsfält genom tjänsten Ifrågasätt. Nyhetschef Johan Sköld: "Tror det kommer ge en ännu bättre upplevelse för läsarna". Bild: Måns Langhjelm / Frida Winther/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nu kan du kommentera på GP.se

Inför valet väljer Göteborgs-Posten att ge läsarna en helt ny möjlighet att delta i samhällsdebatten. Tillsammans med tjänsten Ifrågasätt gör vi det möjligt att diskutera utvalda artiklar direkt på GP.se.
– Jag tror att det kommer ge en ännu bättre upplevelse för läsarna på GP.se, säger Johan Sköld, nyhetschef på Göteborgs-Posten.

GP-läsarna är minst sagt intresserade av att delta i samhällsdebatten. Det märks bland annat på Facebook – där Göteborgs-Posten är Sveriges mest engagerande morgontidning. Nu väljer GP att ta ett steg till för att ge nyhetskonsumenterna möjligheten att diskutera våra publiceringar direkt på vår hemsida, genom att inleda ett samarbete med tjänsten Ifrågasätt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi tror att suget bland läsarna att diskutera är stort, kanske framför allt nu när det är valår, säger Johan Sköld, nyhetschef.

"Läsarna har mycket att tillföra"

Möjligheten att kommentera kommer finnas på större delen av artiklarna på GP.se. Kommentarsfälten hittas under artiklarna. För att ha möjlighet att delta i diskussionerna måste du identifiera dig med ditt personnummer och ditt postnummer.

Tillsammans med Ifrågasätts algoritmer och verktyg för moderering ger identifieringen möjlighet att hålla debatten på en saklig och respektfull nivå. Andra publicister som Dagens Nyheter och Dagens Industri använder redan systemet.

– Jag tror våra läsare har mycket att tillföra. En intressant och seriös diskussion gör hemsidan mer intressant och hjälper oss också att bli bättre, säger Johan Sköld.

I kommentarsfältet gäller GP:s kommentarsregler som innebär att du som skriver uppmanas hålla dig till ämnet och att hålla en god ton och vara respektfull mot andra skribenter.

Göteborgs-Posten och Ifrågasätt förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som bedöms som olämpliga och länkar till källor vars innehåll inte kan verifieras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.