Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Norge har öppnat upp – folk festar på nattklubbar och torg

På lördagseftermiddagen släppte Norge på restriktionerna efter 562 dagar. Norrmännen firar in de nya besken på nattklubbar och torg på flera håll i landet.
– Det är totalt kaos. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Sabina Lindh, barchef på nattklubben Jæger i Oslo, till tidningen VG.

Det var på lördagseftermiddagen vid klockan 16 som Norge släppte på restriktionerna som funnits sedan ett och ett halvt år tillbaka. Norrmännen firar in de nya beskeden på nattklubbar och torg på flera håll i landet.

Tidningen VG har dokumenterat firandet på plats i Oslo.

– Det är totalt kaos. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns många sjuka människor där ute, säger Sabina Lindh, barchef på nattklubben Jæger i Oslo, till VG.

På plats kunde man se fulla barer och dansgolv där människor försökte tränga sig förbi i folkmassan. Köerna ringlade sig långa utanför nattklubbar och många hade förhoppningar om att få komma in och ta del av festen under kvällen.

LÄS MER: Norska karantänkrav slopas – men inte för alla

Folk svimmar efter långa köer och trängsel

Några festsugna norrmän som VG har intervjuat utanför nattklubben berättar att det är en bra stämning överallt och att det är vilt på sina håll.

Även i Trondheim är det en stor folkfest på gator och torg. Enligt VG ska de långa köerna och trängseln ha lett till att folk har svimmat.

Polisen berättar för tidningen att de har etablerat ett samarbete med sjukvården för att ta hand om människor som kan vara i behov av vård under kvällen och natten.

– De vi har där ute som har varit i Trondheim i många, många år, har aldrig sett något liknande, säger verksamhetschef i Trøndelag polisdistrikt, Solfrid Lægdheim, till VG.

LÄS MER: Norge öppnar upp – men inte för Västra Götalandsregionen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.