Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västtrafik vill ha allmänhetens hjälp att döpa den nya elfärjan. Bild: Eddie Löthman
Västtrafik vill ha allmänhetens hjälp att döpa den nya elfärjan. Bild: Eddie Löthman

Namntävling för Göteborgs nya elfärja

Västtrafiks nya elhybridfärja ska namnges av göteborgarna. Färjan blir den tredje linjen mellan Lindholmen och Stenpiren som beräknas börja köra i december.
– Man får gärna vara kreativ med namnförslagen, säger Mette Ramquist på Västtrafik.

Resandet över älven har ökat det senast året vilket gör att Västtrafik utökar sina turer mellan Stenpiren och Lindholmen med ytterligare en färja.

– Det blir en tredje färja som går den sträckan. Vi kommer då öka från åtta till tio turer i timmen, säger Mette Ramquist på Västtrafik.

Efterlyser namnförslag

Företaget vill nu ha hjälp med namnförslag från allmänheten till den nya färjan. Det blir sedan upp till en jury att rösta fram det bästa namnförslaget.

Det är inte första gången Västtrafik fått hjälp av allmänheten att döpa något. Förra året fick Göteborgarna döpa den nya rösten på Västtrafiks fordon som fick namnet "Tone".

– Den gången fick vi in nästan 18000 förslag så det var ett stort intresse. Vi kommer läsa igenom alla förlagen i år också och det är kul med kreativa förslag, säger Mette Ramquist.

Allmänheten har tidigare lämnat flera kreativa namnförslag när det kommer till att döpa platser och saker runt om i staden.

Ett tåg på centralstationen döptes förra året till "Trainy McTrainface". Sveriges största vindkraftverk fick heta Big Glenn, Göteborgs utomhusbad vid Frihamnen fick namnet "Pöl Harbour" och bastun i samma område döptes till "Svettekörka".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.