Mobiltelefon spårade biltjuvar

Med hjälp av bilägarens mobiltelefon kunde två biltjuvar gripas i natt.

ANNONS
|

På torsdagsförmiddagen hörde en man av sig till polisen med anledning av att hans bil hade blivit stulen från Munkebäck. I bilen fanns även mannens Iphone, vars läge han med hjälp av en app kunde följa på sin dator.

När han såg att telefonen började röra sig, runt ett-snåret på natten, ringde han polisen. De följde signalen som ledde till en annan bil vid Lackarebäcks industriområde. Där satt biltjuvarna, en man och en kvinna i fyrtioårsåldern, med bilägarens telefon på sig. De hade även nyckeln till den stulna bilen.

– Bilen de satt i var inte stulen men togs i beslag ändå, på grund av skatteskulder, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS

Paret greps misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. De är kända av polisen sedan tidigare.

Hur ofta har ni hjälp av såna här appar?

– Det händer titt som tätt, det är en jättebra funktion, säger Per Sahlgren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS