Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkte mördaren: "Jag minns ingenting"

Idag fortsätter rättegången om mordet på HVB-hemmet i Mölndal. Dagen startar med att den tilltalade ynglingen hörs.

 

Under den andra rättegångsdagen i dag ska också flera av HVB-hemmets dåvarande ensamkommande ungdomar höras.

I onsdags hördes den unge mannen som attackerades när han försökte stoppa attacken mot Alexandra Mezher men som klarade sig oskadd.

-Jag tyckte att han gav ett bra intryck och redogjorde tydligt för det han sett och varit med om, säger åklagare Linda Wiking.
Även den polis som var först på platsen ska avge vittnesmål. Vidare har den åtalades försvarare kallat in ett expertvittne för ett utlåtande kring den tandundersökning som åklagaren presenterat. En tandundersökning, som liksom andra undersökningar talar för att den åtalade är vuxen och inte 15 som han själv uppgett. Hans ålder blir en fråga för tingsrätten att fastställa.

Som gp.se tidigare berättat misstänkts den åtalade dock vara så psykiskt sjuk att han knappast kan dömas till något annat än rättspsykiatrisk vård, oavsett ålder.
Så här skriver bland annat en tjänstemän inom IFO Barn och unga inom stadsdelen Västra Hisingen, i ett utlåtande:

”NN:s psykiatriska problematik är så omfattande att den innebär stora risker och fara både för honom själv och andra. Han är i behov av långvarig vård.”

Så här svarar den åtalade själv i polisförhören när han får frågan om han kan berätta vad som hände den aktuella morgonen.

- Jag har inte mått bra på sistone. Jag tog fram en kniv för att ta mitt liv. Den här personen har försökt hindra mig, tror jag. Jag har huggit henne men jag vet inte när.

Läs också: Alexandra jobbade ensam vid attacken

Åklagaren har dock tidigare sagt att den misstänkte bör dömas för mord.

- Alexandra har angripits inte bara framifrån utan även bakifrån våldet inte upphörde förrän en annan boende ingrep. Min bedömning är att den misstänkte har haft uppsåt i förhållande till effekten, alltså Alexandras död. Han bör därför åtalas för mord. Men gärningsbeskrivningen omfattar även rekvisit för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död, konstaterar åklagaren, kommenterade Linda Wiking.
I stämningen ingår också ett mordförsök.

Läs också: Alexandras mamma: "Hon var min ängel"

Advokat Claes Kennedy, företräder den mordmisstänkte och bedömer att hans klient saknar uppsåt.
– Det finns inget motiv i det här fallet. Det min klient minns är att han skulle begå självmord. Det är det han kommer ihåg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.