Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkt ravefest vid Norra Långevattnet

Under lördagskvällen fick polisen samtal om att ett hundratal ungdomar hade rave vid Norra Långevattnet. Det som var kvar av festen när polisen kom till platsen var sju misstänkt narkotikapåverkade män.

Två personer hörde av sig till polisen under lördagskvällen om festande vid Norra Långevattnet i Mölndals kommun, något Mölndals-Posten var först med att rapportera om.

Den första personen som ringde in berättade att hen hörde "hög ravemusik" från sjöns kortsida cirka tre kilometer bort och rapporterade även att grannarna nämnt att det brukar hållas fester på just den platsen.

– Han eller hon har inte varit på platsen själv utan misstänker att det är en ravefest, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

40 minuter senare ringer en man som varit ute på promenad. Han ska ha sett cirka ett hundratal personer i 18-årsåldern som festade vid sjön.

– Vi åkte dit med avsikten att titta på omfattningen, åldrarna och om det rörde sig om en olovlig tillställning, säger Thomas Fuxborg.

När polisen kom dit efter ytterligare cirka 40 minuter är det sju män mellan 20 och 30 år på platsen. De tas alla med för provtagning och blir misstänkta för ringa narkotikabruk, enligt polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.