Ambulanshelikopter deltog i räddningsarbetet efter en mc-olycka utanför Uddevalla.
Ambulanshelikopter deltog i räddningsarbetet efter en mc-olycka utanför Uddevalla. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Mc och bil i olycka – två allvarligt skadade

En allvarlig motorcykelolycka inträffade under onsdagen strax utanför Uddevalla. Två personer på en motorcykel skadades allvarligt efter att ha krockat med en bil i hög hastighet. En av dem har livshotande skador.
– De flög av i krocken och är nu förda till sjukhus, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

ANNONS
|

20.02 på onsdagskvällen fick polisen larm om olycka på riksväg 44 i höjd med Herrestad, strax utanför Uddevalla.

– Det är en motorcykel och personbil som har kolliderat. På motorcykeln färdades två personer som flög av motorcykeln och nu är förda till NÄL i Trollhättan med allvarliga skador, säger Peter Adlersson.

Flera ambulanser samt en ambulanshelikopter kallades till platsen. Den sistnämnda kunde dock lämna platsen utan patient. Vad som orsakat olyckan är ännu oklart, men enligt vittnen på platsen ska motorcykeln kolliderat med en bil i hög hastighet.

– Vi har tagit både bil och motorcykel i beslag för teknisk undersökning. Det har varit totalstopp i trafiken och blivit jättelånga köer, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Den ena motorcyklisten har livshotande skador meddelar polisen på torsdagen. För den andre är läget allvarligt men stabilt.

Än så länge är det enligt polisen oklart om det finns någon brottsmisstanke i samband med olyckan.

– Vi får väl se, det kommer att utredas av trafikpolisen, när det är allvarligare skador så brukar man ta fordonen i beslag för att kunna utreda.

Klockan 21.40 uppger SOS Alarm att ambulans och räddningstjänst lämnat platsen. Utöver motorcyklisterna ska ingen person ha behövt föras till sjukhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS