Man till sjukhus efter misshandel – hittades på bakgata vid Kompassen

En man blev under natten misshandlad och rånad av okända gärningsmän på en bakgata vid Kompassen. Polis larmades till platsen och mannen fick föras till sjukhus med ambulans.
– Vi larmades dit av allmänheten som hittade honom liggandes på gatan, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl hos polisen.

ANNONS
|

Vid 01.11 natten mot onsdag larmades polisen till adressen i centrala Göteborg där en man låg på marken med blödande skador från huvud och ansikte.

– Det var först oklart vad som hade hänt, men efter att vi kunnat prata med honom visade det sig att han saknade bland annat sin plånbok, säger Sebastian Börjesson.

Grovt rån

Enligt polisen är händelseförloppet oklart, men mannen är förd till sjukhus för vård.

– Jag vet inte hur allvarliga skadorna är heller, men vi har skrivit en anmälan om grovt rån, säger Sebastian Börjesson.

Mannens identitet har inte kunnat gå att fastställa och skadeläget är under onsdagsmorgonen oklart.

ANNONS

– Vi har ingen säkerställd identitet, utan vi får ta det med honom när vi åker till sjukhuset, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det finns ingen gripen i ärendet.

Vid 12-tiden på torsdagen pågick fortfarande insatsen.

– Vi håller på att försöka släcka efter nästa förmånga, men vi är inte där ännu att vi kan säga att vi lyckats med det. Arbetet pågår fortfarande med lite mindre bemanning än inledningsvis, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Har ni en prognos över när ni är klara?

– Vi har en målsättning att så fort som möjligt få den här rökutvecklingen över hamnen att upphöra. Det drabbar både boende och folk som driver verksamhet. Släckningsarbetet pågår och med nya metoder och försök hela tiden.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS