Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man skjuten i benet i Mariestad

Under måndagseftermiddagen sköts en man i benet i Mariestad. Flera personer ska ha sprungit från platsen och polisen sökte i området med hund. Ingen är ännu gripen för skjutningen.

Larmet om en skottlossning i centrala Mariestad kom klockan 14.51 på måndagen. Flera vittnen hade då hört skott som avlossas varpå de hittar en man som är skadad i benet.

– Man ser också att det springer en massa folk från platsen, allt mellan tre och sex stycken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polis och ambulans larmades till platsen och mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. Hans skadeläge är oklart men han ska ha varit vid medvetande när polisen kom till platsen.

– Vi har ingen misstänkt just nu men vi jobbar fortfarande i centrala Mariestad. Vittnen har gett oss ganska mycket och gett oss signalement, säger Peter Adlersson.

Initiala uppgifter: Använde luftvapen

Initialt fanns det uppgifter om att mannen hade blivit skjuten med ett luftvapen, men polisen gick senare under dagen ut med att mannen troligtvis har blivit skjuten med ett skarpt vapen och inte ett luftvapen.

– Det ser man på skadorna, säger Peter Adlersson.

Polisen arbetade i området och spärrade av platsen. Man höll förhör, knackade dörrar och sökte med hund men vid 18-tiden hävdes avspärrningarna. Polisen är kvar i centrala Mariestad under kvällen i trygghetsskapande syfte.

Ingen är gripen i ärendet men polisen är inlett en förundersökning om mordförsök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.