Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Man rånad på Hjalmar Brantingsplatsen

En man blev rånad på sin mobiltelefon vid Hjalmar Brantingsplatsen natten mot tisdagen. Två förövare ska ha hotat mannen med kniv och sedan lämnat platsen med buss.
– Det kommer fram två okända personer och säger att de har kniv och vill ha den här killens mobiltelefon, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Det var klockan 00.29 natten mot tisdagen som en man blev rånad på sin mobiltelefon av två okända manliga förövare. De två gärningsmännen ska ha hotat mannen med kniv och fått honom att överlämna mobiltelefonen. Därefter hoppade männen på en buss i riktning mot Torslanda.

Det har bara gått en vecka sedan en ung man rånmördades på Hjalmar Brantingsplatsen. Händelseförloppet liknade nattens rån med avseende på tidpunkt, plats och motiv. Christer Fuxborg vill inte dra några slutsatser om det finns samband mellan fallen.

– Svårt att säga. Det är klart att man kommer att jämföra om det är så eller inte, det är kanske lite tidigt att säga. Men om vi har en liknande händelse i närområdet utreder vi alltid samband. Vi kommer att undersöka övervakningskameror som finns på platsen. Fallet är prioriterat efter vad som skett den sista tiden. Vi vill inte ha folk som springer runt med kniv och utnyttjar tidigare händelser.

LÄS MER: Häktningsförhandlingar efter misstänkta rånmordet under lördagen

– Det som skiljer fallen åt är att personerna i nattens rån inte visar någon kniv, utan säger bara att de har kniv på sig. Men det är klart, om det kommer fram två okända killar känner man sig underlägsen redan där, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.