Man häktad misstänkt för mord

Strax innan klockan 12 på onsdagen fick polisen i Alingsås larm om en avliden kvinna i en lägenhet. En man greps på platsen misstänkt för mord.
– Polisen fick avlossa skott i samband med gripandet, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson. Under söndagsförmiddagen häktades mannen vid tingsrätten i Alingsås, uppger GT.

ANNONS

När polisen kom till lägenheten på onsdagen kunde de konstatera att kvinnan var avliden. I samband med att polisen grep en man utanför lägenhetshuset, fick man avlossa skott. Ingen ska ha kommit till skada i samband med skottlossningen.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och en förundersökning gällande mord inleddes.

Mannen och personen som kontaktade polisen togs under onsdagseftermiddagen in på förhör, och vid 17-tiden samma dag anhölls mannen misstänkt för mord.

– Personen hittade en död kvinna i en lägenhet och tog kontakt med polisen. Vi kom dit och det konstaterades att hon var död. Den person som ringer in och ytterligare en person är hämtade till förhör. Om den andra personen befann sig i eller i närheten av lägenheten låter jag vara osagt, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst till GP efter gripandet.

ANNONS

Efter häktesförhandlingar i Alingsås tingsrätt har han under söndagen begärts häktad, uppger GT.

ANNONS