Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den misstänkte har precis placerats i en polisbil efter insatsstyrkans tillslag. Bild: Läsarbild
Den misstänkte har precis placerats i en polisbil efter insatsstyrkans tillslag. Bild: Läsarbild

Man gripen vid stor polisinsats vid Stigs center

En man i 35-årsåldern greps av poliser med dragna automatvapen under en stor insats vid Stigs center vid 18-tiden på söndagskvällen. Mannen är misstänkt för en rad brott under eftermiddagen i Alingsås.
– Han har tillgripit ett fordon och det var det här fordonet som vi upptäckte på en hamburgerrestaurang, Max i Hisings Backa, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Vid 18-tiden på söndagseftermiddagen slog polisens insatsstyrka till med dragna automatvapen och understöd av polishelikopter vid hamburgerrestaurangen Max i Hisings Backa.

– Jag går ut ur bilen när först en polisbil och den svarta stora piketbilen kommer och kör som in i helvete, säger ett vittne till GP.

Polisen sprang fram till en bil med dragna automatvapen, enligt vittnet. En uppgift som även bekräftas av polisens ledningscentral. De ska även ha slagit med vapnen på bilen.

– Alla säger: ”händerna på huvudet, öppna bilen”, berättar vittnet.

Mannen, som är i 35-årsåldern, tvingades ned på marken.

– Folket runt omkring lägger sig på marken. De var rädda, det var barn och så, säger vittnet till GP.

Stulen i Alingsås

Bilen har tidigare under dagens stulits i Alingsås, enligt Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral. Mannen i bilen har eftersökts av polisen under dagen.

– Han var misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. Det fanns även andra brottsmisstankar mot honom som är grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Jens Christensen.

Mannen är nu gripen. Enligt uppgift till GP bärgades bilen från platsen strax efter att polisen körde i väg med mannen. Polisen har hört vittnen kring händelserna i Alingsås.

"Fortsätta förhören i morgon"

Förundersökningen är ledd av åklagare som under söndagskvällen fattade beslut om att mannen skulle anhållas.

– Han är precis anhållen efter förhör och sitter uppe på polisstationen i Alingsås. Där kommer man att fortsätta förhören i morgon, säger Thomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare för polisområde Älvsborg.

Thomas Andersson kan under söndagskvällen inte uttala sig om mannens inställning till brottsmisstankarna, men det finns ett antal olika anmälningar mot den misstänkte.

– Han har lyckats begå brott under den här bilfärden, säger Thomas Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.