Man dök upp skadad på sjukhus – misstänkt mordförsök

En man med stickskador dök på fredagskvällen upp på Kungälvs sjukhus.
Mannen är allvarligt skadad och polisen utreder ett misstänkt mordförsök.
– Vi vet inte mer om mannens skadeläge ännu, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Sent på fredagskvällen blev en man avsläppt med stickskador i skulderbladet och ena handen in till Kungälvs sjukhus.

– Det rör sig om någon form av vasst föremål. Det kan vara en kniv men det är för tidigt att säga i dagsläget, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen har haft en insats i Stenungsund och Kungälv under natten. Det är oklart var brottet har skett, men troligtvis utomhus.

– Det är utifrån de initiala uppgifter vi fick i början från sjukhuset när mannen kom in, men inget är bekräftat ännu, säger Svedemyr.

Polisen har varit på plats på sjukhuset och rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök.

ANNONS

– Utifrån var skadorna sitter och hur de är riktade rubricerar vi det som mordförsök och inte grov misshandel. Men det kan komma att ändras. Det får förundersökningen utvisa, säger Fredrik Svedemyr.

I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen.

– Vi försöker skapa en bild av vad som har hänt, bland annat genom vittnesuppgifter från personer som tagit hand om mannen på sjukhuset, säger Svedemyr.

På lördagsförmiddagen vårdas mannen fortfarande på sjukhus.

– Personen är allvarligt skadad men inte livshotande, säger Gunilla Fagerström, tjänsteman i beredskap vid sjukhusen i väster.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS