Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mårten Palme tror också att Engström är skyldig men är besviken på polisens utredning. Arkivbild. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Mårten Palme tror också att Engström är skyldig men är besviken på polisens utredning. Arkivbild. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Mårten Palme: “Tror också att Engström är skyldig”

Mårten Palme, Olof Palmes son, uttalar sig nu i Ekot om dagens besked att Stig Engström, Skandiamannen, pekas ut som mördaren och att förundersökningen därmed läggs ner.
– Jag tror också att Engström är den skyldige, säger han.

I Ekots direktsändning beskriver sonen Mårten Palme senaste dagarnas händelser som omskakande. Han berättar att han meddelades om resultaten i utredningen i måndags.

I intervjun säger han:

– Det är två delar. För det första, att han pekar ut en gärningsman med ganska stor säkerhet och för det andra att han lägger ner förundersökningen. Jag håller med om båda. Jag tror också att Engström är den skyldige.

LÄS MER: Skandiamannen ska ha mördat Olof Palme

LÄS MER: Palmemordet uppmärksammas över hela världen

När Mårten Palme får frågan om hur familjen kan gå vidare nu svarar han:

– Det kommer alltid att finnas en tvivel men känner mig ändå rätt övertygad, men tyvärr är det inte hundra procent säkert.

Olof Palmes söner Joakim, Mårten och Mattias Palme uttalar sig också till TT om slutsatserna från åklagaren.

”Redogörelsen för vittnesmålen och bevisning kring mordplatsen är för oss övertygande vad gäller åklagarens bedömning i skuldfrågan och utpekande av gärningsman. Mot denna bakgrund ser vi det som ett rimligt beslut att avsluta förundersökningen. Vi är förstås besvikna över att konklusiv teknisk bevisning inte kan framläggas”, skriver de gemensamt, till TT.

Likt Leif GW Persson är Mårten Palme kritisk till polisens utredning:

– Det är frustrerande och upprörande hur kvaliteten på den här ursprungliga utredningen har varit så låg. Det var ett hårresande misstag att man avfärdade Engström från utredningen, säger han till Ekot.

LÄS MER: GW om Palmeutredningen: “Kolossal besvikelse”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.