Pierre Jonsson på Svenska spel fick äntligen tag på miljonvinnaren från Göteborg.
Pierre Jonsson på Svenska spel fick äntligen tag på miljonvinnaren från Göteborg. Bild: Svenska spel/TT

Lottovinnaren i Göteborg är hittad

Efter att ha sökt miljonvinnaren i Göteborg i flera dagar, fick Svenska spels vinnarambassadör tag på en ovetande vinnare. När de rättade spelet ihop trodde mannen han vunnit 2,7 miljoner kronor, men det var ju så mycket mer.
– Fatta att han gick bananas redan vid 2,7 miljoner kronor, tänk hur det blev sen, säger Pierre Jonsson.

ANNONS
|

Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har sökt Lottomiljonären från Göteborg sedan i onsdags utan resultat.

– Varje gång jag ringt möttes jag av en telefonsvarare, och plötsligt sent sent i söndags så var det någon som äntligen svarade, berättar Pierre Jonsson glatt.

Vinnaren är en man i 45-årsåldern som jobbar som byggnadsarbetare, och han hade ingen aning om att han vunnit nästan 138 miljoner kronor när han fick samtalet.

Mannen hade spelat ett färdigt paket i onsdags för 40 kronor, och sen åkt iväg på jobb, så när Pierre Jonsson ringde, började de med att rätta spelet försiktigt tillsammans.

ANNONS

Mannen fick veta att han hade sju rätt på lotto, och blev så glad över detta. Han trodde då att han till sin enorma glädje vunnit 2,7 miljoner kronor.

– Jag fick säga det till honom flera gånger för att han skulle förstå.

"Hahaha fasen vad härligt! 2,7 miljoner kronor är inte illa och gör inte ont alls att vinna", sa mannen i samtalet.

Trodde han vunnit 2,7 miljoner kronor

Pierre Jonsson förstod att han inte hade klart för sig hur Drömvinsten funkar, utan fick hjälpa till där med.

– Fatta att han gick bananas redan vid 2,7 miljoner kronor, tänk hur det blev sen.

Förutom sju rätt på lotto hade han alltså två rätt på Joker med, det gav honom en total vinst på 137 916 733 kronor. Vilket är den nionde största spelvinsten i Sverige, och den är dessuton skattefri.

Mannen hade svårt att ta in den stora vinsten, och sa till Pierre Jonsson att han nog kommer att få svårt att sova i natt.

– Det känns så skönt att hittat vinnaren.

Det som kommer att hända nu är att Svenska spel och vinnaren får kontakt med varandra i dag igen och pratar om framtiden, och när de kan ses då vinnarna får bland annat ekonomiskt stöd av Svenska spel.

ANNONS

– Vi lämnar inte vinnarna ensamma med sina pengar på ett konto, utan vi tar vårt ansvar och stöttar dem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS