Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Ljusen som lyser upp Göteborg i november

November är en mörk månad – men i Göteborg finns mycket som lyser upp. Fotograf Jonas Lindstedt gick ut på en tidig morgonpromenad och tog bilder på en stad som håller på att vakna.

Det kan lätt kännas som att november bara är en mörk och trist månad, då den bjuder på mycket moln. Dessutom är landet och alla Göteborgare mitt i en pandemi som gör att livet är kraftigt begränsat. I princip alla roliga inomhusaktiviteter är inställda.

Men helt nattsvart är det inte då det finns ljusglimtar om man tittar runt på stan, de är dessutom utomhus och säkra från coronaviruset.

LÄS MER: Tio klassiska platser i Göteborg – bilder från förr och nu

Upplyst stad

Byggnader, gatlampor, spårvagnar, julbelysning och ett jättehjärta ger staden ljus. Och snart blir det extra mycket belysning när Julstaden invigs vid första advent. Bland annat kommer nio enorma ljuskonstverk lysa upp ett stråk från Trädgårdsföreningen till Domkyrkoplan.

Fotograf Jonas Lindstedt tog en morgonpromenad i centrala Göteborg och tog bilder på ljusen som lyser upp staden i novembermörkret.

SE BILDERNA: Från första advent kommer nio spektakulära ljuskällor att lysa upp staden:

För de som tröttnat på det gråa vädret finns det lite ljusglimtar framöver. Enligt prognoserna kommer fredagen att bjuda på sol hela dagen. På lördagen lyser den med sin frånvaro, för att sen synas på både söndag, måndag och tisdag nästa vecka.

LÄS MER: Beskedet: Jul på Liseberg ställs in

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.